@milliyet‘ın özel haberinde;
İşletme sahipleri Yunan adalarında iş yapmaya başladı. Adalarda işletmelerde Türkçe tabelalar ve Türk çalışanlar dikkat çekmeye başladı. 2024 yıl sonunda toplamda 1.2 milyon Türk turistin Yunan adalarına gitmesi bekleniyor.
Kur farkına rağmen konaklama ve yeme içme fiyatlarının Türkiye’ye göre daha cazip olması vatandaşları Yunan adalarında tatile itiyor. Bodrum’da bazı otellerin iş yapamadığı için fiyatlarda yüzde 50 indirime gittiği belirtiliyor.
Peki Türkiye’de fiyatlar neden yüksek? İş yapamayan otel ve işletmeler daha fazla indirime gider mi?
Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Gem milliyet.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu. Gem: “Son dönemde turizm sektörünün mal alımları veya tedarikçilerinden almış oldukları ürünlerin fiyatlarına ciddi anlamda farklar geldi. Bunun yanı sıra çalışan personelin maaşları anlamında işletmelerin üzerine çok ciddi bir yük bindi. Dolayısıyla otelci, taşımacı, turizm seyahat acenteleri otomatik olarak fiyatlarına zam yapma mecburiyetinde oldular. Bu durum otelcilerin de konaklama ücretlerine geçmiş yıllarda kişi başı 70 Euro’ya sattıkları odaları 100 euro veya 110 Eurolara çıkarmalarına sebebiyet verdi. Yıllık olarak 4 milyon ile 4,5 milyon insanımız tatil yapmak için önceki yıllarda yurt dışına çıkış yapıyordu. Bu sayı 2024’te 5 milyon kişi bandına çıkabilir. İç turizmde de fiyatlar önümüzdeki senelerde de bu denli yükselirse tüketici yine yurt dışı tatili tercih etmeye devam edecektir. YUNAN ADALARINA GİDİP ŞİKAYET EDEN DUYMADIK Tüketici daha önceden deneyimlemiş kişilerden veya oradan almış olduğu bilgiler neticesinde Türkiye’den çok daha ucuza tatil yapabileceğini düşündüğü için Yunan adalarını tercih eder oldu. Bu zamana kadar Yunan adalarına gidip şikayet eden kimseyi çevremizden duymadık. Demek ki belirli bir memnuniyet var. Hem konaklama ücretleri hem dışardaki mekanlarda sunulan hizmet ve fiyat konusunda bir serzeniş olsaydı muhakkak etrafımızdan giden tüketicilerden bunları duyardık.